Ce este o semnătură olografă?

Tu știi ce reprezintă o semnătură?

Probabil vei spune că e un semn distinctiv pe care îl așezi pe foaie pentru a te autentifica prin adăugarea numelui. Ai mare dreptate aici, dar semnătura e mai mult decât o ’’mâzgăleală’’ realizată diferit cu fiecare ocazie.

Iscălitura e cartea ta de vizită, este emblema individualității, chiar o ’’pecete’’ care te reprezintă. Prin semnătură te simți liber în a-ți indica poziția față de sine în raport cu ceilalți. De multe ori semnătura conține elemente complexe și originale pentru a împiedica orice tentativa de contrafacere a semnăturii.

Semnătura se poate schimba până ajungi la grafica care te reprezintă  ca personalitate.

O semnătură spune multe despre personalitatea autorului, însă unele persoane își adaptează semnătura în funcție de destinatarul textului.

O situație aparte constituie semnătura celebrităților sau a monarhilor care se semnează doar cu prenumele și in actele oficiale, astfel își arată unicitatea și prestigiul în societate. De altfel, semnătura unei femei în care numele de botez este scris mai mare decât cel de familie, poate indica atitudinea ostilă față de soț.

Semnătura ta trebuie să îți ofere satisfacție și plăcere deoarece, e vorba de propria persoană, încercăm sentimente de mândrie, orgoliu chiar egocentrism.

Cele mai multe semnături se remarcă prin una sau mai multe dintre aceste elemente: scriere apăsată, dimensiuni mari, cu înflorituri și subliniere. Toate aceste elemente arată interesul tău față de propria persoană și față de perspectivele la care speri.

Aici poți observa semnătura mea, care conține mai multe elemente de unicitate. Când lucram la bancă, clienții remarcau semnătura mea complexă, m-i s-a spus    ’’aș sta toată ziua să privesc cât de frumos semnezi’’.

ÎN FINAL SUNT CURIOS TU CUM TE SEMNEZI? TE REPREZINTĂ SEMNĂTURA EXACT AȘA CUM ESTI TU?

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *