Livrăm oriunde în lume
Probabil și tu te-ai întrebat dacă îți poți schimba semnătura pe care o folosești deja, cu una mai frumoasă, elegantă și caligrafică. Fie că ai de semnat un act la distanță, un credit bancar, un act notarial, o amendă sau un contract de vânzare/cumpărare, semnătura ta trebuie să te reprezinte și să atragă atenția. Dacă ai căutat răspunsul la întrebarea de mai înainte, răspunsul este DA. Sau parțial da, dar în rândurile care urmează vei afla ce poți face ca să-ți schimbi semnătura.
În primul rând ai nevoie de o semnătură nouă cu care să fii mulțumit și pe care intenționezi să o păstrezi o bună vreme înainte. Cum faci asta? Prin exercițiu și în funcție de starea ta, cu nervi. Dacă însă te simți neinspirat și stai prost cu răbdarea, există un serviciu care îți face designul viitoarei tale semnături, 100% personalizat. Tot ce trebuie să faci este să o configurezi prin câteva click-uri și atât. Dacă ești interesat și vrei o nouă semnătură, dă click aici

În România nu există o lege dată în ce privește semnătura olografă, de aici și lipsa de preocupare generalizată în rândul oamenilor. Poți semna cu numele de familie, prenumele, un simplu X sau punerea efectivă a unei amprente, porecle sau o simplă mâzgălitură. Nimeni nu te va opri să faci asta dacă tu simți să o faci. Atât timp cât te reprezintă și semnătura în sine îți produce mulțumire, e ok.
Până la urmă persoana protejată de semnătură în exemplul tău ești tu, de aceea ai dreptul să o schimbi oricând și oricum dorești. Însă e important să știi că trebuie să anunți persoanele la care ai un specimen înregistrat ca semnătură, cel mai bun exemplu fiind banca. Tu trebuie să comunici schimbarea ulterioară a specimenului de semnătură iar aceștia îți vor înregistra noua semnătură cu care va trebui de atunci încolo să semnezi documentele bancare. Aici doar apare o responsabilitate în ce privește semnătura ta. Mai înainte spuneam de libertatea de care te bucuri în redactarea semnăturii. Ei bine, odată cu înregistrarea ei într-un specimen oficial de semnătură, aceasta va trebui să fie reprodusă aproximativ la fel. Așa că ai mare grijă atunci când o înregistrezi oficial și vrei să fii artist, că la prima neconformitate conturile tale bancare pot fi blocate iar tu vei avea de dat unele explicații!
Dar nu e nici asta atât de grav. Că dacă uiți ce opere de artă ai semnat în specimenul de semnătură, poți cere altul pentru care identificare complexă se va face folosindu-se alte metode cum ar fi buletinul tău sau pașaportul. Dar acest lucru nu este un îndemn la iresponsabilitate, deoarece cu timpul și în România se va pune mai mult accent pe importanța semnăturii și de asemenea pe responsabilitatea, dar și responsabilizarea celui ce semnează.
Așadar semnătura olografă devine importantă atunci când semnezi cu ea documente importante, credite, acte notariale, contracte de vânzare/cumpărare etc., dar sub specimen de semnătură înregistrat oficial.
Cam atât pentru astăzi. În articolele ce urmează vom dezbate tema semnăturilor electronice și importanța lor în epoca vitezei. Pe curând!