monograma

Cum evoluează semnătura?

Semnătura evoluează odată cu maturizarea ta!

S-a constatat că semnătura evoluează odată cu maturizarea ta și conștientizarea responsabilităților din societate. În copilărie și adolescență semnătura este schimbată des, se încearcă diferite variante de ’’mâzgăleală’’ sau se scrie numele complet, pe lung, fără elemente de unicitate. De remarcat e faptul că la vârsta de 20-30 ani se stabilizează semnătura, când devii conștient de valoarea actelor semnate, a documentelor care validează bunuri, responsabilități financiare sau chiar viața.

evoluția semnăturii

Semnătura nu evoluează odată cu scrisul, un caz concret poate fi un student care își ia notițe des, are o scriere simplificată ceea ce reprezintă un grad mare de evoluție în scriere însă, își păstrează semnătura puerilă, până ajunge într-o funcție în care e nevoie de identificare personală cu semnătura acordată. Există și cazuri contrare în care persoanele își simplifică progresiv semnătura ajungând la o monogramă, evoluând, devansând scrisul. Acesta este un model de monogramă mereu similară, dar nu identică. Sunt cazuri rare și se abordează prin studiu grafologic.

monograma

Acum îți prezint 3 cazuri de semnături în funcție de vârsta biologică a celui ce semnează: în tinerețe semnătura este urcătoare, în momentul maturității semnătura este orizontală, când ajungi la bătrânețe semnătura aduce o tendință de coborâre. Semnătura urcătoare se asociază cu persoane tinere, cu încredere în viitor, sănătate bună și semnifică capacitatea de a ajunge în poziția socială dorită.  Odată cu maturizarea, pasiunea se domolește, devii mai liniștit în poziția socială dobândită și cauți să te bucuri de viață. Bătrânețea cu tristețe, bolile, dezechilibrele sale și lipsa încrederii în sine aduce modificări în semnătură.

Semnăturile pot diferi și datorită unor stări sufletești: bucurie, entuziasm, oboseală sau tristețe, fie din cauza semnării în circumstanțe particulare: stres, poziție neconfortabilă, spațiul restrâns alocat semnăturii, lipsa ochelarilor etc. Aceste observații sunt importante în expertiza grafologică. 

Nu există două semnături identice 100%, dacă se întâmplă asta, e vorba de fals în acte.

Conform unor statistici, femeile semnează cu numele întreg, fără complicații sau înflorituri, acestea își modifică mai rar semnătura deoarece nu au de autentificat documente într-un timp la fel scurt precum bărbații.

În concluzie,  este foarte important, chiar necesar să conștientizezi etapa vieții în care te aflii și poziția socială pe care o deții ca să îți dai seama ce semnătură te reprezintă și totodă te ajută la ridicarea stimei de sine și a imaginii pe care ceilalți o percep în ceea ce te privește.

Dacă deja ai conștientizat corect locul și timpul în care ai evoluat până în acest moment te felicit, se preapoate să ai o semnătură frumoasă. Dacă însă, nu ești complet conștient de aceste elemente mai înainte menționate, atunci probabil ai nevoie de o schimbare în viața ta și poți începe de la semnătura pe care o ai!

Dacă ai nevoie de idee, un punct de plecare în ce privește semnătura ta, dă CLICK AICI

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *