Informații pe care nu le știai despre semnătura ta!-Partea II

Voi continua seria semnelor grafice distinctive ce se studiază la o semnătura. 

Lizibilitatea semnăturii este primul semn grafic ce se poate observa în a cunoaște nivelul de franchețe al semnatarului și bine înțeles gradul de încredere ce-i poate fi acordată.

Există două cazuri:

1.Semnătura lizibilă: numele scris caligrafic, citeț cu elemente de unicitate, reprezintă sinceritate, simplitate, corectitudine, deschidere și spontaneitate.

2.Semnătura ilizibilă se interpretează pe baza caracteristicilor grafice, mai jos îți arăt câteva exemple concrete: a. a.Semnătură cu exces de inegalități, este specifică personalității nervoase, cu inserție dificilă în societate și înclinare spre conflicte. Totodată denotă prudență și o căutare continua de a evita și a face uitate conflictele anterioare.

semnătură egala

b. Semnătura cu prescurtări semnifică: nerăbdare, grabă rutină.

c.Semnătura filiformă reprezintă rapiditate, motricitate accentuată, o viață plină de agitație și fantezii îndoielnice. Specifică personalităților susceptibile, cu tendința de a ascunde intențiile reale.

semnătură filiforme

Semnătura cu ondulații în care nu se disting literele definește o personalitate independentă, diplomație, specifică sanguinilor.Semnătură neclară prin complicare reprezintă: lașitate, nesinceritate, disimulare, egoism. Tendința de a apăra bunurile și situația personală.

semnătură cu ondulatii

Semnătură neclară prin complicare reprezintă: lașitate, nesinceritate, disimulare, egoism. Tendința de a apăra bunurile și situația personală.

semnătură neclara prin complicare

Dacă semnătura conține majuscule lizibile și umflate, reprezintă dorința de afirmare, orgoliu și dorința de a ieși în evidență.

      În general toate semnăturile ilizibile exprimă un grad de disimulare, lipsă de loialitate și lașitate. În cadrul analizei grafice trebuie identificată clar originea ilizibilității.

      Un alt element important în distincția semnăturii este direcția semnăturii, paralelă cu orizontala foii. Unghiul se măsoară în ajutorul unui raport și semnifică în general nivelul de energie.  

unghiurile semnăturii

     Semnătura urcătoare este utilizată în majoritatea cazurilor de bărbații sanguini. Semnatarul este echilibrat, ambițios, mândru, activitate profesională și dorința de viață. 

 În cazul direcției ascendente a semnăturii observăm exemplul de mai jos, semnătura aparținând mareșalului Foch: dimensiunea mare a literelor semnifică mândrie și conștiința valorii personale; ’’o’’ deschis semnifică franchețea opiniilor; schimbările bruște de direcție la baza lui ’’c’’ și terminarea minusculei ’’h’’ reprezintă energie; prescurtarea fără afectarea clarității  reprezintă inteligența iar sublinierea numelui reprezintă orgoliul și mândria purtată.

Semnătura cu direcția descendentă semnifică o energie carentă, teamă de eșec, decepție, neliniște pentru viitor, boala sau vârsta înaintată.

semnătură de pictor

Semnătura de mai jos aparține unui pictor și reiese lipsa de energie, literele colțuroase induc nerăbdarea și nervozitatea; parafa în formă de fulger reprezintă încăpățânare și combativitate. Din studiul semnăturii putem concluziona că există un conflict între dorințele de realizare și posibilitățile reduse de a le îndeplini.

Semnătura orizontală arată echilibru, ezitare în luarea deciziilor, specifică flegmaticilor.

Dacă vrei și tu o idee de semnătură CLICK AICI!

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *