Tipologiile semnăturilor-Partea I

Poate nu te-ai fi gândit vreodată la acest aspect dar semnăturile își au tipologia specifică.

Una dintre cele mai cunoscute tipologii este cea Planetară pe lângă (Hipocrate, Le Senne, Jung). Există 8 tipologii: Marte, Venus, Saturn, Jupiter, Pământ, Soare, Lună, Mercur.Grafologii nu își propun aflarea viitorului semnăturii deși denumirile sunt împrumutate din astrologie. Denumirile astrologice sunt arhetipuri milenare, prezente în cultura multor popoare și permit încadrarea semnăturilor în anumite categorii tipologice.

tipologia semnăturii

În acest blog vom dezbate particularitățile a patru dintre 8 tipologii.

Semnătura tip MARTE este caracterizată prin: trăsături în cruce, schimbări bruște prin unghiuri, inegalitate a literelor și lipsă generală de estetică. Instrumentul de scris are la bază soliditatea semnăturii pentru a rezista în ’’confruntarea’’ cu hârtia. Particularitățile de personalitate al indivizilor care folosesc semnătura tip Marte:

 1. Acțiune promptă, rapidă și impetuoasă;
 2. Tendința la agresivitate;
 3. Nevoia de a-și impune voința, impulsiv;
 4. Dorința de afirmare, pasiuni violente;
 5. Nevoie de a-și consuma energia în exces;
 6. Susceptibilitate, gelozie;
 7. Generozitate, entuziasm, nerăbdare;

Dacă faci parte din categoria celor care au semnătura tip Marte ești pasionat de sport, activități în aer liber și îți plac armele ( război, armată, campanii militare, vânătoare etc). Îți place să conduci, să organizezi și să fii în mișcare mereu, de asemenea, ai un limbaj colorat, deseori vulgar fără prea multă delicatețe sau tact.

Un exemplu celebru este semnătura lui Napoleon.

Semnătura tip VENUS este caracterizată prin: trăsături rotunde și ghirlande , zona de mijloc este scoasă în evidență, minusculele ’’a’’ și ’’o’’ sunt bine dezvoltate și deschise în partea de sus, iar literele sunt înclinate spre dreapta. Particularități de personalitate:

 1. Sociabilitate, sentimentalism, afectivitate;
 2. Dorința de a aplana disputele;
 3. Diplomație, gentilețe;
 4. Interes pentru aspectul material al vieții;
 5. Înclinare spre artă, spectacole;

Dacă te identifici cu acest tip de semnătură, ești o personalitate complexă, în pas cu moda, cu preferințe rafinate pe toate planurile. Iubești muzica, dansul, moda, pictura și teatrul.

Semnătura tip SATURN caracterizată prin: mișcare stăpânită, reținută, ’’cu teamă’’, unghiuri bruște la baza literelor, trăsături absolut drepte, înclinarea literelor de cca. 90 grade și înălțime mare a literelor. Acest tip de semnătură ne orientează către o persoană sobră, temătoare, introvertită, pesimistă, fără prieteni. Alte caracteristici de personalitate: 

 1. Tristețe, comportament distant;
 2. Reflexivitate, egoism;
 3. Atracție pentru informatică.

Dacă te identifici cu această tipologie, te reprezintă munca serioasă și de calitate, ești o persoană preocupată de rezultatele muncii si probabil lucrezi în domeniul cifrelor sau a cercetării, ai gusturi ’’ascetice’’ iar aparența fizică te situează la o vârstă mai avansată decât ești în realitate.

Semnătura tip JUPITER este în opoziție cu cea tip SATURN și este caracterizată prin: forme disproporționate, înflorituri cu impact de a convinge, a seduce și a primi onoruri, litere ovale, dilatate cu ghirlande și arcade amplificate. Semnătura este de dimensiuni mari, fără unghiuri.

Specifică persoanelor cu următoarele trăsături de personalitate: 

 1. Aviditate și dorință de viață și de toate bucuriile ei;
 2. Dorința de onoruri și comunicare;
 3. Exuberanță și senzualitate;
 4. Iritabilitate rapidă

Dacă te identifici cu această tipologie ești o fire sanguină, te descurci bine în contactele sociale și îți place mișcarea în acțiunea ta profesională. De asemenea, îți place politica, sportul de echipă și iubești drumețiile.

Tu în ce tipologie te încadrezi?

Dacă vrei și tu o semnătură cu personalitate CLICK AICI

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *