Tipologiile semnăturilor-Partea II

În continuare îți prezint tipologiile de semnături rămase și anume: LUNA, MERCUR și PĂMÂNT. În blogul anterior găsiți informațiile complete despre tipologiile: MARTE, VENUS, SATURN, JUPITER.

Pe scurt, semnăturile își au tipologiile specifice iar astfel, semnatarul poate fi încadrat în funcție de caracteristicile semnăturii, în una din cele 8 tipologii existente.

Semnătura tip LUNA este caracterizată prin: litere preponderent etalate, litere în ghirlande, trăsături grafice filiforme, apăsare slabă, litere cu construcția neterminată, viteză redusă, prima majusculă este amplă și apar inegalități între litere.

Semnăturile ce conțin aceste caracteristici sunt specifice personalităților cu:

 1.  lipsă generală de energie, energia se utilizează la adaptare nu la combatere;
 2. Sociabilitate, visare;
 3. Comportament pașnic, liniștit;
 4. Doritor de atenție și tandrețe:
 5. Iubitor de copiii și ancorat în copilărie.

Dacă te identifici cu această tipologie, nu îți dorești poziții de lider și responsabilități suplimentare și nu te axezi pe carieră. Ești persoana care nu își dorește funcții de conducere ci îți dorești un colțișor unde îți poți exercita liniștit visele.

Semnătura tip MERCUR se caracterizează prin: viteză crescută, inegalități, înălțime redusă, simplificată, neterminată, unghiulară, săltăreață.

Semnele grafice de mai sus sunt reprezentative pentru trăsăturile de personalitate:

 1. Nervozitate, nerăbdare;
 2. Energie și voință redusă;
 3. Mobilitate fizică și mentală foarte bună;
 4. Concentrație bună și observator foarte bun;

Dacă te identifici cu această personalitate, ești o persoana nervoasă și schimbătoare, nerăbdătoare. De asemenea se poate afirma că ești o personalitate cu un grad ridicat de superficialitate însă te remarci prin capacitate de adaptare inteligentă și suplă la situații foarte diferite care succed cu repeziciune.

Voi enumera câteva trăsături specifice: salturi de la o activitate la alta, curiozitate pentru diferite subiecte, dorință de schimbare și înnoire constantă, energie fizică și psihică deficitare, concentrare limitată și ritm de muncă inegal.

Semnătura tip PĂMÂNT este caracterizată prin: forme convenționale și simple, litere legate și apăsate, trăsături fără relief și groase, aliniere rigidă a literelor, viteză redusă, depasante inferioare dezvoltate.

Trăsăturile de personalitate ce derivă din constatările grafice arătate mai sus:

 1. Banalitate, lipsă de inteligență;
 2. Instrucție precară;
 3. Materialism;
 4. Gândire și acționare înceată;
 5. Lipsă de suplețe și diplomație.

Dacă te identifici cu această tipologie te poți descrie ca fiind dornic de stabilitate financiară și un materialist. Munca de rutina o realizezi cu seriozitate și rigurozitate, devenind monotonie. Alte trăsături specifice sunt: activitate disciplinată, senzualitate, echilibru general solid, dotat pentru activități manuale, afectivitate redusă exprimată prin bani economisiți pentru nevoile familiei.

Tu în care dintre tipologii te regăsești?

Dacă vrei o semnătură nouă, cu personalitate CLICK AICI

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *