Agenda cu hârtie de piatră-Rock’et book

Tu ce faci pentru planetă și viitorul tău aici?

Noi, RPDART am hotărât să folosim și să comercializăm agende care se produc 100% ecologic, fără să tăiem copaci sau să consumam apa! Le găsești AICI!

https://rpdart.ro/product/rocket-book-agenda-cu-hartie-din-piatra/

În ultimii ani s-a pus accentul tot mai mult pe a conserva și a transmite mai departe planeta, într-o formă cât mai nealterată copiilor noștri, reciclarea fiind cel mai important factor. Din păcate când vorbim de reciclare accentul cade pe preţ și de multe ori fondurile sau resursele alocate acestei acţiuni sunt insuficiente.

Se caută diverse forme de reciclare și se încearcă reducerea poluării pe cât posibil.

Din această dorință s-a născut și producția hârtiei din pilitură de piatră.


Pentru producerea unei tone de hârtie din celuloză trebuie tăiaţi 17 copaci maturi și se folosesc 34 l de apă. Însă pe Pământ nu dispunem de suficient pământ pentru a cultiva mai multe păduri și nici nu putem risipi apa pentru a produce mai multă hârtie.

Această necesitate a dus la inventarea în Taiwan, la sfârșitul anilor ’80, a hârtiei de piatră. Aceasta conţine 75% carbonat de calciu care este de fapt pilitura de piatră și 25% HDPE, o polietilenă nontoxică care are rol de liant al moleculelor de carbonat de calciu. Carbonatul de calciu se găsește din abundenţă deoarece minele și carierele de piatră produc anual milioane de tone de piatră spartă. Hârtia de piatră este rezistentă la lichide, la pete, greu de rupt și de distrus. Hârtia din piatră este mai albă decât cea convenţională și textura este satinată ceea ce face scrierea astfel foarte plăcută.

Hârtia e 100% refolosibilă! Dacă pătezi cu cafea sau orice alt lichid, ai nevoie de o lavetă uscată sau un șervețel și ștergi foaia pătată. Scrisul rămâne, iar foaia nu e afectată!

Astfel pentru producerea acestei agende NU se folosește nici măcar o picătură de apă, înălbitori, acizi si nu sunt tăiaţi copaci. Astfel, apa si copacii, cele mai importante resurse ale planetei, sunt salvate pentru a fi folosite într-un mod mult mai preţios.

Așadar, acționează și fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Poți începe cu această agendă!

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *